Grillowana kaszanka z kiszoną kapustą

Strona główna » Przepisy » Grillowana kaszanka z kiszoną kapustą

Składniki

  • porcje: 1 porcja
  • 350 kcal
  • 5 minut +20-25 minut - pieczenie
Kapusta kiszona
-
½ szklanki (50g)
Kaszanka
-
1 sztuka (150g)
Cebula
-
½ sztuki (50g)
Majeranek, suszony
-
1 łyżeczka
Oliwa (opcjonalnie)
-
kilka kropli
Musztarda
-
1 łyżeczka

Sposób przygotowania

1. Na foli aluminiowej ułożyć kapustę kiszoną.
2. Z kaszanki ściągnąć flak i ułożyć na kapuście.
3. Cebulę pokroić w pół-talarki i ułożyć na kaszance.
4. Posypać majerankiem. Można delikatnie skropić oliwą.
5. Szczelnie zawinąć i zapiekać na grillu ok 20-25 minut.
6. Podawać z musztardą i ulubionymi warzywami.

Przeglądaj inne przepisy

Proste i zdrowe przepisy na wyciągnięcie ręki!
Otrzymuj regularnie wiadomości z wyjątkowymi przepisami na thermomix, poradami oraz naszymi wydarzeniami i konkursami.

Dbamy o bezpieczeństwo twoich danych. Przeczytaj naszą Politykę prywatności.

Copyright © 2024. Kodietka. All rights reserved.

Logo Agencji Interaktywnej Luna Design
Luna Design - Agencja Interaktywna
Czekoladowa owsianka z owocami (380 kcal)
Składniki na 1 porcję:
Płatki owsiane – 3 łyżki (35g)
Napój kokosowy/mleko roślinne – 2/3 szklanki (200g)
Nasiona chia – 1 łyżeczka
Miód – 1 łyżeczka (8g)
Czekolada gorzka – 2 kostki (20g)
Truskawki/ maliny/ wiśnie (mogą być mrożone) – 120g
Przyrządzenie:
(Jeżeli owoce są mrożone, to na czas gotowania owsianki można umieścić je w koszyczku)
1. W naczyniu umieścić płatki owsiane oraz 1 kostkę pokruszonej czekolady, dodać napój (lub mleko roślinne). Gotować 8 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
2. Dodać nasiona chia i gotować jeszcze 2 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
3. Dodać miód i wymieszać 10 s/ obr. wsteczne 1,5.
4. Odstawić na 10 minut.
5. Owsiankę przełożyć do miski, dodać owoce i posypać pozostałą czekoladą.