1. Miarkę wyłożyć folią spożywczą, wbić do środka 1 jajko, doprawić solą i pieprzem, następnie związać sakiewkę za pomocą nici. Czynność powtórzyć z kolejnym jajkiem.
2. Sakiewki z jajkami ułożyć w dolnej części przystawki Varoma, wlać 500g wody, gotować na parze 10-11 min/ Varoma/ obr. 2. (Jeżeli po tym czasie jajka nie będą gotowe - białka powinny być ścięte, natomiast żółtka półpłynne, należy gotować na parze kolejne 2 min/ Varoma/ obr. 2.)
3. Chleb upiec w tosterze.
4. W miseczce wymieszać jogurt, musztardę i majonez, doprawić solą i pieprzem.
5. Na grzankach ułożyć po sporym plastrze łososia, na to jajko w koszulce, polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Dbamy o bezpieczeństwo twoich danych. Przeczytaj naszą Politykę prywatności.
Copyright © 2024. Kodietka. All rights reserved.