Omlet z wędzonym łososiem

Strona główna » Przepisy » Omlet z wędzonym łososiem
Omlet z wędzonym łososiem, potrawa na eleganckim czarnym talerzu na drewnianym stole.

Składniki

  • porcje: 1
  • 435 kcal
  • 20 min.
Jaja
-
2 sztuki
Mąka orkiszowa/owsiana
-
20g
Mleko roślinne lub krowie
-
50g
Przyprawy
-
sól, pieprz
Masło klarowane
-
1 łyżeczka (8g)
Almette, chrzanowy
-
3 łyżeczki (30g)
Łosoś, wędzony, plastry
-
50g
Rukola
-
1 garść
Dowolne surowe warzywa
-
(np. pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka)

Sposób przygotowania

1. W naczyniu miksującym umieścić jajka, mąkę i mleko przyprawić solą i pieprzem 15 s/ obr. 4.
2. Smażyć na maśle kilka minut na małym ogniu.
3. Na koniec omlet posmarować serkiem, ułożyć łososia, rukolę i zawinąć w pół.
4. Podawać z ulubionymi warzywami.

Przeglądaj inne przepisy

Proste i zdrowe przepisy na wyciągnięcie ręki!
Otrzymuj regularnie wiadomości z wyjątkowymi przepisami na thermomix, poradami oraz naszymi wydarzeniami i konkursami.

Dbamy o bezpieczeństwo twoich danych. Przeczytaj naszą Politykę prywatności.

Copyright © 2025. Kodietka. All rights reserved.

Logo Agencji Interaktywnej Luna Design
Luna Design - Agencja Interaktywna
Czekoladowa owsianka z owocami (380 kcal)
Składniki na 1 porcję:
Płatki owsiane – 3 łyżki (35g)
Napój kokosowy/mleko roślinne – 2/3 szklanki (200g)
Nasiona chia – 1 łyżeczka
Miód – 1 łyżeczka (8g)
Czekolada gorzka – 2 kostki (20g)
Truskawki/ maliny/ wiśnie (mogą być mrożone) – 120g
Przyrządzenie:
(Jeżeli owoce są mrożone, to na czas gotowania owsianki można umieścić je w koszyczku)
1. W naczyniu umieścić płatki owsiane oraz 1 kostkę pokruszonej czekolady, dodać napój (lub mleko roślinne). Gotować 8 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
2. Dodać nasiona chia i gotować jeszcze 2 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
3. Dodać miód i wymieszać 10 s/ obr. wsteczne 1,5.
4. Odstawić na 10 minut.
5. Owsiankę przełożyć do miski, dodać owoce i posypać pozostałą czekoladą.