Surówka do grilla

Strona główna » Przepisy » Surówka do grilla

Składniki

  • porcje: 6-8
  • 40 kcal/ 1 porcję
  • 15 minut
Sałata lodowa
-
1/2 główki
Rzodkiewki
-
1 pęczek
Ogórki kiszone/małosolne
-
4 sztuki
Jogurt naturalny, gęsty
-
4 -5 łyżek (80-100g)
Majonez
-
1 łyżka (30g)
Koperek
-
1/2 pęczka
Czosnek
-
1-2 ząbki

Sposób przygotowania

Sposób wykonania - film

  1. Sałatę porwać na kawałeczki.
  2. Rzodkiewki i ogórki pokroić w cienkie plasterki (można na tarce lub przy użyciu nakładki do krojenia w TM).
  3. Wszystkie warzywa wymieszać w misce.
  4. Sos: W miseczce wymieszać jogurt, majonez, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos wymieszać z warzywami i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przeglądaj inne przepisy

Proste i zdrowe przepisy na wyciągnięcie ręki!
Otrzymuj regularnie wiadomości z wyjątkowymi przepisami na thermomix, poradami oraz naszymi wydarzeniami i konkursami.

Dbamy o bezpieczeństwo twoich danych. Przeczytaj naszą Politykę prywatności.

Copyright © 2024. Kodietka. All rights reserved.

Logo Agencji Interaktywnej Luna Design
Luna Design - Agencja Interaktywna
Czekoladowa owsianka z owocami (380 kcal)
Składniki na 1 porcję:
Płatki owsiane – 3 łyżki (35g)
Napój kokosowy/mleko roślinne – 2/3 szklanki (200g)
Nasiona chia – 1 łyżeczka
Miód – 1 łyżeczka (8g)
Czekolada gorzka – 2 kostki (20g)
Truskawki/ maliny/ wiśnie (mogą być mrożone) – 120g
Przyrządzenie:
(Jeżeli owoce są mrożone, to na czas gotowania owsianki można umieścić je w koszyczku)
1. W naczyniu umieścić płatki owsiane oraz 1 kostkę pokruszonej czekolady, dodać napój (lub mleko roślinne). Gotować 8 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
2. Dodać nasiona chia i gotować jeszcze 2 min/ 95°C/ obr. wsteczne 1.
3. Dodać miód i wymieszać 10 s/ obr. wsteczne 1,5.
4. Odstawić na 10 minut.
5. Owsiankę przełożyć do miski, dodać owoce i posypać pozostałą czekoladą.