1. Do naczynia miksującego wyspać mąkę, sól i proszek do pieczenia, dodać olej i wodę, wyrobić
3 min/wyrabianie ciasta.
2. Przełożyć do innego naczynia, z ciasta uformować 2 kulki, przykryć czystą, wilgotną ściereczką kuchenną
i odstawić na 1 godz.
3. Kulki z ciasta rozwałkować na blacie na okrągłe placki (Ø 25 cm, grubość 1-2 mm)
4. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni na średniej mocy palnika, ok. 30 sekund
z każdej strony.
5. Usmażone placki układać jeden na drugim, przykryć czystą, wilgotną ściereczką kuchenną do momentu podania, aby pozostały miękkie i nie kruszyły się przy zwijaniu.
WSKAZÓWKA:
Dbamy o bezpieczeństwo twoich danych. Przeczytaj naszą Politykę prywatności.
Copyright © 2024. Kodietka. All rights reserved.